fbpx
Elever på PVF Teknikcentrum

Elever på PVF Teknikcentrum. Foto: Jezzica Sunmo

PVF Teknikcentrum är en så kallad branschskola för ventilation (och byggnadsplåt). Här utbildas exempelvis företagslärlingar och gymnasieelever som läser VVS- och fastighetsprogrammets inriktning Ventilation. Att samla unga personer med samma intresse, men från olika delar av landet, skapar en både rolig och lärorik miljö.

Utbildningarna på PVF Teknikcentrum kallas för ”kompletterande utbildningar”. Det innebär att skolan har de resurser som inte alltid finns i den vanliga skolmiljön eller på alla företag, så som maskinpark och utrymme för att träna på samtliga moment. Många elever som läser till ventilationsmontör utbildas därför några veckor på PVF Teknikcentrum i Katrineholm. Dessa veckor brukar vara mycket uppskattade. Dels för att det blir sådant totalt fokus på ventilation att eleverna lär sig mycket på kort tid och dels för att elever från olika delar av landet lär känna varandra och skapar en bra gemenskap.

Nu finns en broschyr som berättar lite mer om PVF Teknikcentrum och hur det är att vara elev där. Ladda ner broschyren här!

Farah har nyligen gått sin första ventilationskurs på PVF Teknikcentrum och finns med i den nya broschyren.

 

Farah Said Musa, ventilationselev på Teknikum i Växjö och PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

Farah Said Musa, ventilationselev på Teknikum i Växjö och PVF Teknikcentrum i Katrineholm. Foto: Hanna Maxstad

Namn: Farah Said Musa
Ålder:
19 år
Ort:
Växjö
Skola:
Teknikum

Vad tycker du om PVF Teknikcentrum?
Den är riktigt bra. Det är mycket lärorikt att vara här.

Vad är det bästa med att plugga på PVF Teknikcentrum?
Att allt man behöver finns här, bra verkstad och bra lärare. Vi elever lär oss också av varandra. På praktiken ute på företag, hänger jag mer med och tittar på, men här får jag testa på att göra alla saker och jag har hela tiden en lärare som hjälper mig. Vi går igenom allt från beställning till montering. Jag kan så mycket mer nu.

Varför tycker du att man ska välja ventilationsutbildningen?
Det är väldigt roligt med problem­ lösning och praktiskt arbete och så finns det bra möjligheter till jobb efter skolan.

Hur är det att bo själv i en annan stad?
Det har gått bra, inga konstigheter alls.

Vad vill du säga till dem som är tveksamma till att studera på annan ort?
De behöver inte oroa sig över något. Det är fina lägenheter som ligger nära centrum.