fbpx

Lön & Karriär

Som ventilationsmontör får du använda både hjärna och händer i ett yrke med goda framtidsutsikter och stora utvecklingsmöjligheter.

Att en ventilationsmontör även snabbt får en bra lön gör det inte sämre. Löneläge för ventilationsmontörerLöneläget för ventilationsmontörer är mycket bra. Efter några år i yrket har man som ventilationsmontör en månadslön på ca 30 000 kronor och medellönen ligger på ca 33 000 kronor i månaden.

Moderna ventilationssystem omfattar allt från estetik till brandskydd och utvecklingen går mycket fort framåt. Det finns därför stora fördelar med att specialisera sig inom ett område. Som ventilationsmontör kan du med tiden välja inriktningar som exempelvis energioptimerare, installationssamordnare, injusterare, projektör, ventilationstekniker eller besiktningsman.

Det går också att vidareutbilda sig till exempelvis tekniker, arbetsledare eller projektledare. Många väljer också att starta eget efter några år. Andra väljer att flytta utomlands för att jobba.

Jobb direkt

För en ventilationsmontör ser framtiden mycket ljus ut. Det finns gott om jobb – idag, imorgon och i framtiden. Och det är bra betalt.

Certifierad ventilationsmontör

Ventilationsmontörer som under de senaste 5 åren har minst 2 års yrkeserfarenhet från ventilationsarbete, kan bli certifierad ventilationsmontör. Det är en titel som vittnar om mycket god yrkeskunskap och oftast ger lönefördelar.

 

För dig som vill gå en yrkesutbildning som snabbt leder till ett jobb.