Lön & Karriär

Som ventilationsmontör får du använda både hjärna och händer i ett yrke med goda framtidsutsikter och stora utvecklingsmöjligheter. 

Att en ventilationsmontör även snabbt får en bra lön gör det inte sämre. Ingångslönen efter avklarad gymnasieutbildning är cirka 20 500 kr. Efter några års arbetserfarenhet är medellönen cirka 33.600 kr.

Moderna ventilationssystem är högteknologi och omfattar allt från estetik till brandskydd och utvecklingen går mycket fort framåt. Det finns därför stora fördelar med att specialisera sig inom ett område. Som ventilationsmontör kan du med tiden välja inriktningar som exempelvis energioptimerare, installationssamordnare, injusterare, projektör, ventilationstekniker eller besiktningsman.

Jobb direkt

Det råder i princip alltid brist på utbildade montörer inom ventilation, vilket innebär att du som utbildad ventilationsmontör har mycket goda chanser att få jobb direkt.

Certifierad ventilationsmontör

Ventilationsmontörer som under de senaste 5 åren har minst 2 års yrkeserfarenhet från ventilationsarbete, kan bli certifierad ventilationsmontör. Det är en titel som vittnar om mycket god yrkeskunskap och oftast ger lönefördelar.

 

Alla vill ha bra luft och låga energikostnader.