fbpx

Hej Sandra!

Namn: Sandra Danielsson
Ålder:
28 år
Ort: Malmö
Arbetsplats: Bravida
Fritidsintressen: Träning, hälsa och familj/vänner

Varför valde du att bli ventilationsmontör?
Jag jobbade inom handels i 7 år och kände att jag ville göra något helt annat. Kunde se mig själv på ett stort bygge. Att det blev just ventilation var en slump då det var det och en annan utbildning som var närmst i tiden.

Vilka är fördelarna med ditt yrke?
Fördelarna för mig är att ingen dag är den andra lik.
Man byter arbetsplats när man är klar med sitt arbete och får alltid träffa nya människor.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?
En vanlig dag, det var en svår fråga. Yrket är så himla mångsidigt.
En vanlig dag kan vara allt ifrån att sätta ventiler och spiskåpor i lägenheter en hel dag till att montera upp en trumma som väger så mycket att du behöver beställa en lull för att få dit den.
En annan vanlig dag kan vara att du inte kan gå efter ritningen du fått i handen så att du behöver lösa det problemet genom att gå en annan väg med dina rör än det är tänkt.

Vilka är dina främsta styrkor inom yrket?
Mina främsta styrkor inom yrket är att jag gillar att lösa problem och tro mig, det stöter man på en hel del. Jag är envis och ger mig inte i första taget. Jag tränar och det tror jag är väldigt positivt för att kunna jobba så ergonomiskt som möjligt och undvika skador i längden.

Är det stor efterfrågan på ung arbetskraft där du jobbar?
Det är stor efterfrågan på personal i allmänhet, men unga förmågor är ett plus.

Hur ser du på framtiden för ventilationsmontöryrket?
Ventilation utvecklas hela tiden och efterfrågan på personal blir större och större. Vi kommer att behöva fler utbildade Ventilationsmontörer. Gillar man som jag att träffa nya människor, ha ett mångsidigt och problemlösande yrke, så ska man absolut inte tveka på att söka in.

 

Säg hej till andra vent-montörer!