fbpx

Ett bra sätt att skaffa sig information om branschen och yrket som ventilationsmontör är att läsa platsannonser, tex hos Arbetsförmedlingen. Här kan du se vilka olika typer av jobb som finns och vilka egenskaper som uppskattas. Nedan följer några utdrag från aktuella annonser där företag runt om i landet söker ventilationsmontörer.

Fokus på arbetsuppgifter:

”Som ventilationsmontör hos oss kommer du ha mycket varierande arbetsuppgifter inom allt som rör ventilation. Du ska ha 2–3 års erfarenhet av montage, rengöring, service, felsökning, driftsättning, injustering/flödesmätningar m.m.”

”I tjänsten är ett av huvuduppdragen utbyten och konvertering av ventilation på primärt villor, radhus, fritidsfastigheter, bostadsrättsföreningar och lokaler. Det gäller Imkanal, F-, FX- och FTX-anläggningar.”

”I rollen ingår även merförsäljning genom att se möjligheter, föreslå förbättringar och uppdateringar av de tekniska systemen ute hos kund och återrapportering till kontoret för uppföljning.”

”I din tjänst hos oss kommer du att ha varierande arbetsuppgifter inom områdena radon och ventilation. Vanligt förekommande arbete: Tätningsarbeten, radonmätning, installation av radonsug, radonbrunnar, byte av befintliga ventilationsanläggningar…”

”I arbetsuppgifterna ingår montering av ventilationsaggregat, rördragning, injustering av luftflöde, arbetsplanering och övriga ventilationsarbete.”

”I din roll som ventilationsmontör/projektledare leder du ett team om ca 1-3 montörer i det dagliga arbetet. Du kommer i huvudsak att arbeta på fältet, men vid behov även administrativt.”

”Ingen dag är den andra lik! I jobbet kommer du att planera, samordna och utföra installationer åt våra olika kunder.”

 

Fokus på egenskaper:

”Just nu söker vi ansvarsfulla och drivna ventilationsmontörer till vår filial. Vi går mot en spännande framtid och bygger ett team som består av en sammansvetsad grupp med nära samarbete med varandra.”

”Som ventilationsmontör hos oss arbetar du med montage av klimatsystem inom fastighet och industri. Det är viktigt att du är serviceinriktad, tycker om kundkontakt, är engagerad och kan jobba både självständigt och i team med dina kollegor.”

”För att arbeta som ventilationsmontör hos oss bör du vara uppdaterad vad gäller ny teknik samt vara en kreativ problemlösare inom ditt område.”

”Vi arbetar primärt i befintliga lägenheter, radhus, villor men även i fastigheter vilket ställer krav på dina personliga egenskaper som ordningssinne, aktsamhet, känsla för service och kundbemötande.”

”Vi söker dig som är driven, har framåtanda och tycker om att arbeta i team. Efter en tids anställning förväntar vi oss att du kan ta eget ansvar och fatta beslut i de projekt du arbetar med.”

”Arbetet innebär att du även kommer att arbeta självständigt. Arbetet kommer att utföras hos flera kunder på olika orter och därför en resevana är ett måste.”

”Vi arbetar med både företag och bostadsrättsföreningar och även en del privatpersoner. Det innebär att man som montör måste ha lätt för att möta och kommunicera med olika människor, stor vikt läggs vid social kompetens.”

”Är du en driven, serviceinriktad och ansvarsfull person med erfarenhet av bostadsventilation och vill arbeta i ett företag som är nytänkande och framgångsrikt? Då är du välkommen att skicka din ansökan till oss!”

”Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt engagemang. Vi tror att du är en driven, nyfiken och ansvarstagande person som brinner för att leverera goda resultat tillsammans med ditt arbetslag.”

 

Läs Platsbankens annonser gällande ventilationsmontörer >>

 

Ventmontör med ritning