VENT-BLOGGEN

Här bloggar vi om allt som har med ventilationsmontage att göra.

Vad gör en ventilationsmontör?

Går du i tankarna att utbilda dig till ventilationsmontör? Då har du hamnat rätt! En ventilationsmontör installerar ventilationssystem i byggnader och skapar på så vis ett hälsosamt inomhusklimat.

Vi finns på Instagram

Du har väl inte missat att Bli Ventilationsmontör finns på Instagram? Gå in och följ oss där och glöm inte att tagga dina ventbilder med #bliventmontör.

Så mycket sparar du med bra ventilation

Ett ämne som är högaktuellt är energibesparingsfrågan. Genom att ha bra ventilation i sitt hus eller lägenhet kan man spara upp till 30-40 % energi. Men hur går man egentligen tillväga för att spara så mycket energi, och därmed dra ner energikostnaderna? Svaret är ventilation med värmeåtervinning.

Flyg som en fågel

Vem har inte drömt om att flyga? Bodyflight är en kul och spännande aktivitet där du får känna på hur det är att flyga din kropp med hjälp av ett enormt luftflöde. Känslan är den samma som att kasta sig ut från ett flygplan.

Stor brist på vent-montörer

Det byggs som aldrig förr i Sverige, men bristen på kompetent arbetskraft är stor och hit räknas utbildade ventilationsmontörer (ventilationsplåtslagare). I Plåt&Vent Magasinet uppmärksammar man bristen i två olika artiklar där man talat med företagen CX...

Smogdammsugare

Visste du att det fanns dammsugare som suger upp smog? Daan Roosegaarde från Holland har tillsammans med sitt team av experter tagit fram världens största smogdammsugare, ett sju meter högt torn i Peking.